فروشگاه آنلاین، مقدمه ایی بر راه اندازی فروشگاه آنلاین
راه اندازی یک فروشگاه آنلاین شاید در نگاه اول بسیار ساده به نظر برسد اما در عمل، واقعا اینطور نیست. یک فروشگاه آنلاین دقیقا مانند یک فروشگاه واقعی است و به همان اندازه مراحل پیش از راه اندازی آن دارای اهمیت ویژه است و باید با جدیت کافی مورد بررسی قرار گیرد. البته تا اندازه ای می توان گفت که حتی از فروشگاه واقعی نیز باید بیشتر مورد توجه واقع شود. در فروشگاه واقعی اجناس یا خدمات شما به صورت فیزیکی در مقابل چشم خریداران است و اعتماد کردن و فروش محصول یا خدمات بسیار آسان تر خواهد بود اما در مورد فروشگاه های اینترنتی، کمی این قضیه پیچیده تر می شود و به همین دلیل لازم است تا پیش از راه اندازی چنین فروشگاه هایی، به خوبی همه جوانب و شرایط را در نظر بگیرید و شرایط راه اندازی آن را به خوبی مهیا کنید. در ادامه در مورد 6 گام اصلی که باید پیش از راه اندازی یک فروشگاه آنلاین طی کنید، با شما صحبت خواهیم کرد.

راه اندازی فروشگاه آنلاین – پرمون وب
گام اول : تحقیقات بازاریابی قبل از راه اندازی فروشگاه آنلاین
چه محصولی برای ارائه داشته باشید و چه بخواهید از اول شروع کنید، این قدم به عنوان مهمترین و اولین کارهایی است که باید قبل از شروع راه اندازی فروشگاه آنلاین به آن توجه داشته باشید. تحقیقات بازاریابی پیش از شروع هر کسب و کاری ضروری است و صرفا مربوط به کسب و کارهای اینترنتی نخواهد شد. شما باید در بازار تحقیقاتی را انجام دهید که بر اساس آن بتوانید تصمیم گیری کنید و محصول یا خدمات خاصی را برای فروش انتخاب کنید. این موضوع از آن جهت ارزشمند است که چه بسا محصول خوبی را در فروشگاه حضوری خود به فروش برسانید اما ارائه آن ممکن است در فضای مجازی به اندازه کافی مورد استقبال قرار نگیرد و در نتیجه راه اندازی سایت فروشگاهی برای آن، صرفا یک هزینه اضافی و بی ثمر باشد. معمولا در این راه، کمک یک کارشناس بازاریابی یا دیجیتال مارکتینگ می تواند راه صحیح را به شما نشان دهد. باید توجه داشته باشید که برای این مرحله وقت کافی را در نظر بگیرید و با عجله تصمیم گیری نکنید زیرا این مرحله، سنگ بنای اصلی کسب و کار شما در فضای اینترنت خواهد بود و باید با دقت بسیار زیاد و با در نظر گرفتن همه جوانب در مورد آن تحقیقات لازم انجام شود.
گام دوم : انتخاب کالا یا خدمات بر اساس نتایج کسب شده از تحقیقات بازاریابی
به نتایج حاصل از مرحله اول اعتماد کنید. این نتایج به شما در مورد سلیقه بازار، اطلاعات کافی را خواهند داد. سلیقه بازار از آن جهت اهمیت دارد که میزان فروش شما به طور مستقیم به آن گره خورده است. شاید نوع کالاهایی که بر اساس تحقیقات به دست آمده در گام اول می توانید انتخاب کنید، چندان مورد پسند شما نباشد اما در کوتاه مدت به فروش بسیار خوبی خواهید رسید. به طور مثال با توجه به وضعیت اقتصادی ایران، بسیاری از افراد توانایی خرید وسایل گران قیمتی مانند تجهیزات کوهنوردی یا کمپینگ را ندارند و در نتیجه فروش اینترنتی این محصولات شاید چندان موفق نباشد. در مقابل، یک فروشگاه آنلاین که یک سوپرمارکت آنلاین یا فروشگاه پوشاک باشد، به مراتب موفق تر از یک فروشگاه مربوط به تجهیزات کوهنوردی عمل خواهد کرد.

راه اندازی فروشگاه آنلاین – طراحی فروشگاه اینترنتی – پرمون وب
گام سوم : ایجاد تمایز نسبت به رقبا با توجه به نتایج تحقیقات بازاریابی
هر کالایی را که در مرحله دوم برای فروش در فروشگاه خود در نظر بگیرید، طبیعتا حداقل چند رقیب پیش از شما در این حوزه وارد شده اند. در نتیجه بهتر است که برای دیده شدن و رشد میزان فروش خودتان، اقداماتی را انجام دهید. این اقدامات معمولا بر پایه نتایج حاصل از گام اول خواهد بود. به طور مثال شما در نتایج تحقیقات مربوط به بازاریابی متوجه شده اید که افراد زیادی به دنبال خرید پوشاک به صورت آنلاین هستند و شما تصمیم به راه اندازی فروشگاه آنلاین پوشاک میگیرید. خب واضح است که شما اولین فروشگاه آنلاین پوشاک در ایران نیستید. در این حالت شما می توانید با مراجعه به سایت های رقیب، متوجه روند فروش، پاسخگویی، خدمات پس از فروش و …. شوید. حال بررسی کنید که شما می توانید چه کارهایی انجام دهید که مشتریان به جای انتخاب فروشگاه A، B و…. از شما خرید کنند. این کارها می تواند شامل افزایش دامنه سایزبندی و رنگ بندی ها، راه اندازی باشگاه خریداران و اعمال تخفیف های ارزشمند برای خریداران وفادار، امکان مرجوعی در صورت اندازه نبودن یا ایرادات دیگر، تنوع برندها به صورتی که مشتریان با هر سطح درآمد قادر به خرید از شما باشند و مواردی از این قبیل باشد.

راه اندازی فروشگاه آنلاین – پرمون وب – طراحی فروشگاه آنلاین
گام چهارم: طراحی رابط کاربری متمایز نسبت به رقبا
رابط کاربردی یا UI ( مخفف User Interface )، نقش بسیار مهمی در جذب مخاطبان و نگه داشتن آنها در سایت شما خواهد کرد. حتما برایتان پیش آمده است که علی رغم ارزشمند بودن مطالب یک سایت، به دلیل اینکه از چرخ زدن در آن حس خوبی نداشتید و دسترسی به بخش های مختلف آن سایت برای شما مشکل بود، از سایت خارج شوید. رابط کاربری در هر سایت معمولی یا فروشگاه آنلاین و …. به معنای پلی بین سایت و کاربر است. این پل شامل مجموعه امکانات و ابزاری است که شما به عنوان یک کاربر، با استفاده از آنها می توانید از بخش های مختلف سایت استفاده کنید. به زبان ساده تر در واقع رابط کاربری همان ظاهر سایت نیز خواهد بود. به هر میزان که ظاهر سایت شما جذاب تر باشد و به صورت حرفه ای تری طراحی شود، برای مخاطب از ارزش بیشتری برخوردار خواهد بود و وی ترجیح می دهد تا زمان بیشتری را به گشت و گذار در سایت شما اختصاص دهد.
گام پنجم: راه اندازی فروشگاه آنلاین با خلق یک تجربه کاربری ارزشمند
تجربه کاربری یا UX، به عنوان چیزی شناخته می شود که UI تنها بخش کوچکی از آن است. در واقع تمام چیزهایی که در UI طراحی می شود و به عنوان ظاهر و امکانات و ابزار سایت در اختیار مخاطب قرار می گیرد، در UX نیز دخیل هستند اما این بار تنها چیزی که برای ما ارزشمند خواهد بود، تجربه مخاطب سایت از کار کردن با این ابزارها خواهد بود. به عنوان یک مثال ساده، رشته های ماکارونی، گوشت، ادویه ها و … به عنوان محتوای سایت، قاشق یا چنگال به عنوان رابط کاربری و غذای پخته شده ای که شما در اختیار فرد قرار می دهید و نظر او در رابطه با استفاده از چنگال برای خوردن این غذا نیز به عنوان تجربه کاربری شناخته می شود. به هر میزان که شما، استفاده از ابزارها و امکانات طراحی شده در UI را برای کاربرد منحصر به فرد تر و آسان تر کنید، UX بهتری را در فروشگاه آنلاین خود خواهید داشت.

راه اندازی فروشگاه آنلاین – پرمون وب
گام ششم : انتخاب هاست و دامنه مناسب کسب و کار
هاست ( فضای ذخیره سازی برای اطلاعات سایت ) و دامنه ( بخشی از آدرس سایت که در انتهای آدرس قرار داده می شود مانند .com )، دو عنصر مهم در کسب و کارهای اینترنتی هستند. در انتخاب این دو عنصر، عوامل زیادی از جمله میزان هزینه ای که شما می توانید برای خرید آنها اختصاص دهید، نوع کسب و کار شما، محل کسب و کار شما و … بستگی دارد. اما در این بین، نقش عامل تناسب دامنه و هاست با نوع کسب و کار بسیار پر رنگ تر می باشد. برای سایت هایی که جنبه فروشگاهی دارند، معمولا انتخاب دامنه های جهانی مانند .com بهتر از دامنه های محلی مانند .ir است. البته دامنه های محلی مشکلی ندارند اما از آنجایی که بخشی از تبلیغات فروشگاه آنلاین شما قرار است از طریق ابزارهایی مانند گوگل ادوردز و… انجام شود، بهتر است از دامنه های مرسوم تر استفاده کنید. در مورد هاست نیز، باید دقت داشته باشید که حجم هاست برای شما کافی باشد. به عنوان مثال اگر محصولات بسیار زیادی را برای فروش دارید، نمی توانید با هاست هایی که حجم کمتری دارند کار کنید یا پس از مدتی کسب و کار خود را برای تعویض هاست، تعلیق کنید. پس بهتر است در همان ابتدا دقت لازم را برای این موضوع به خرج دهید.
تبلیغات رایگان کسب و کار (بررسی روش هایی که با عملیاتی کردن آنها می توانید کسب و کار خود را به صورت رایگان تبلیغ کنید)
طراحی سایت فروشگاهی با پرمون وب
گروه طراحی پرمون وب ، با بهره گیری از تیم متخصصی شامل طراحان و برنامه نویسان مجرب و مشاوران و کارشناسان دیجیتال مارکتینگ، تجربه طراحی یک فروشگاه آنلاین جذاب و کارآمد را برای شما ایجاد می کند. شما می توانید برای دریافت راهنمایی بیشتر در این مورد، با کارشناسان ما در پرمون وب تماس بگیرید.
در پایان از نگاه پر مهر شما کمال تشکر را داریم و امیدواریم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید.
خب به چند مورد فکر نکرده بودم که الان متوجه شدم
خوشحالیم که مورد پسند واقع شده
فکر کردن قبل از حرکت خیلی مواقع از شکست های احتمالی ما را در امان نگه میدارد.